Foredragsholdere

Kathrine Aspaas,

"Fra revisjon til relasjon - den nye måten å gjøre business!"

Kathrine Aspaas har en særlig interesse for hvordan mennesker behandler hverandre, og hva som driver oss. Hun er også TEDx-speaker og blogger på The Huffington post. Hun er aktuell med boken Den emosjonelle revolusjonen. Hun er en av landets fremste foredragsholdere og hennes blanding av faglig tyngde, humor og musikk er helt unik i norsk sammenheng.

Kathrine er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen, med en master i internasjonal økonomi og politikk fra New School University i New York (2007). Hun var Aftenpostens første kvinnelige kommentator og lederskribent, og har 25 års erfaring som finansjournalist.

 

http://www.kathrineaspaas.no/

Gustaf Josefsson Tadaa,

"Teknologien gjør oss mer menneskelig"

Gustaf Josefsson Tadaa er en av Sveriges mest velansette forelesere innen emner som trender, teknologi og digital transformasjon. Han prater om de effektene som den raske teknologiske utviklingen har på mennesker og samfunn.

Gustaf har en akademisk bakgrunn innen kognitiv vitenskap, retorikk, kjemi, juss, biomedisin og økonomi. Han har startet firmaer som har blant annet har jobbet med serverløsninger for små firmaer, en nasjonal entreprenørkonkurranse og et digitalt verktøy for politisk dataanalyse. Han startet og drev Makerspark, Sveriges første 3D printshop, ett «makerspace», med inkubator og opplæringsvirksomhet innen ny teknologi.

 

http://www.guff.se/

Jan Christian Vestre,

"En suksesshistorie: bærekraft som nøkkel i forretningsstrategien"

Jan Christian Vestre leder den suksessrike bymøbelprodusenten Vestre, som startet i Haugesund i 1947. Vestre har gått mot strømmen og beholdt all sin produksjon av designmøbler i Skandinavia. Jan Christian brenner for at næringslivet skal bidra til å oppfylle FNs 17 bærekraftmål, og mener at forutsetningene for å bygge ny og grønn i industri i Norge ikke har vært bedre siden vi vi tok i bruk vannkraften på 1800-tallet. Stikkord er den fjerde industrielle revolusjon, fornybar energi og vår fandenivoldske innstilling til sjefen.

https://vestre.com/no/

Marco Elsafadi,

"Samarbeid i team. Hva slags kollega er du?"

Marco er opptatt av kraften som oppstår i relasjonen mellom mennesker – på godt og vondt. Livet handler om samarbeid. Mennesker bygger hverandre og bryter hverandre ned daglig. Er vi bevisst vårt ansvar i samspill med våre medmennesker? Det er lett å tenke at ansvar ligger hos ledere.  Men ansvar for trivsel ligger også hos medarbeidere. Vi har det godt dersom vi føler oss nyttige og viktige i et fellesskap.

Marco Elsafadi er palestinsk flykning og kom til Norge med familie i 1987. Han er basketballspiller på toppnivå og har representert det norske landslaget i tolv år. I 1993 begynte han sitt engasjement for barn og unge og i 2002 stiftet han organisasjonen New Page som jobber med vanskeligstilt ungdom, rusproblematikk, skoleskulk, fritidsproblemer og vold. I løpet av tre år ekspanderte organisasjonen til 60 ansatte og ble dermed en meget viktig støttespiller for barnevernet i Oslo, Bergen og Stavanger.

 

http://marco.no/

Cecilie Thunem-Saanum,

"Tid til alt - hvordan planlegge og prioritere riktig i en hektisk hverdag"

Dette foredraget gir deg verktøyene for å planlegge og prioritere riktig i en hektisk hverdag. Cecilie gir deg den hjelpen du trenger til å ta tilbake kontrollen over egen tid. Få nyttige tips og praktiske verktøy for å få bedre tid i hverdagen ved å planlegge og prioritere riktig i en travel fase. Hvordan komme gjennom dagens viktigste gjøremål når «alle» vil ha en bit av deg? Her får deltakerne enkle tidsstyrings-teknikker som virker, og som kan tas i bruk umiddelbart.

https://ceciliets.no/wp/

Thomas Anglero,

"The Fusion of Technology, Culture and People"

Thomas er direktør for Innovasjon i IBM Norge og ansvarlig for IBM Watson-prosjekter som fremmer innovasjon hos kunder. Han er en ekspert på de (nye kulturelle) utfordringene som kan oppstå I disse tider med ny teknologi  og hvilken effekt det har på mennesker, kultur og business generelt.

Nina Stensrud Martin og Erik Aasheim, Programledere

Programlederne for Overskudd 2018 er Nina Stensrud Martin og Erik Aasheim, begge kjent fra NRK.

Erik Aasheim er tidligere journalist, NRK-programleder, Paris-korrespondent og forfatter. Han har vært rådgiver for to klimaministre og kom.dir. for EAT Foundation og Gunhild Stordalen. I dag driver han Primus produksjoner, med kommunikasjon og rådgiving innen klima, byutvikling, kultur, arbeidsliv og norsk og fransk politikk.»

Nina Stensrud Martin er journalist og programleder i NRK, der hun har ledet sine egne programmer i radio og TV de siste 15 årene. I dag leder hun Slettan & Martin i NRK P1, ved siden av podkast-serier om internasjonal politikk og kultur. Ved siden av skriver hun bøker og tegner.

Nina og Erik har jobbet lenge sammen i radio, TV og event, og har sammen skrevet biografien «Jonas» om Jonas Gahr Støre. Begge har vunnet priser for journalistikk og programledelse. Vi gleder oss!

Festmiddag med Heine og Gisle Børge,

Humor, musikk og gameshow. Vi deler også ut prisen for Årets Overskudd

Superduoen Heine Totland & Gisle Børge Styve underholder med humor og musikk under festmiddagen 19. september.
Publikum er begeistret, og de to vestlendingene gleder seg over hverandre og sitt publikum. Der forener de nok en gang sin musikalitet, humor, grenseløse energi og ren skjær glede.  Alle kan glede seg. Bli med på festen du også!

Nils Brenna,

"Nils tar tempen på regnskapsbransjen"

Nils Brenna har i hele sitt yrkesliv jobbet med å kartlegge nordmenn. Først i NRKs analyseavdeling, deretter som analysesjef i VG og strategisk leder i reklamebyrået DDB. Etter det var han med på å starte TV-programmet Brille, der han fortsatt jobber. I tillegg er han programleder sammen med Harald Eia i radioprogrammet «Sånn er du» på NRK. I dette foredraget skal han, med bruk av statistikk, fortelle litt hvordan nordmenn er – med særlig vekt på en gruppe av befolkningen.

Cathrine Berget fra Regnskap Norge,

Det handler om oss!

Regnskapsbransjen befinner seg i en situasjon der endring skjer kontinuerlig og det krever mye av oss. I denne seansen vil noen av Regnskap Norge sine medlemmer dele sine erfaringer knyttet til ulike utviklingstiltak. Vi vil høre om motivasjonen for å sette i gang disse prosessene, hvilke utfordringer de opplevde underveis og hvilke konkrete gevinster de oppnådde gjennom sine investeringer.

Vi får også gleden av å høre Morten Nilsen og Jan Ove Sjøholt sine betraktninger som kursholdere på RN Forretningsutviklingsprogram. Publikum får anledning til å stille spørsmål underveis.

Kompetanserådgiver fra Regnskap Norge, Cathrine Berget, leder oss gjennom seansen.